2024 Tiyatro Rehberi: Sevilen Oyunlar, Popüler Sahneler

İçerikler

Finans & Girişimcilik

2024 Tiyatro Rehberi: Sevilen Oyunlar, Popüler Sahneler



Farklı hikayelere eşlik etmenin en keyifli yolu olan tiyatro oyunları, her sezon olduğu gibi 2024 sezonunda da izleyicilere keyifli anlar yaşatmaya hazır. Sen de kendini hikayeye bırakıp başka dünyalara doğru yolculuk yapmaya hazırsan bazen gülüp bazen hüzünleneceğin, ama hepsinde de izlerken büyük keyif alacağın 2024 yılının en sevilen tiyatro oyunlarını senin için derledik. Ayrıca “Bu oyunları nerede izleyebilirim?” ve “Oyun biletlerini nereden alacağım?” sorularının cevapları da seni bekliyor.


O zaman haydi gel, 2024 tiyatro oyunlarını keşfe çıkalım. 

2024 Yılında İzlemen Gereken Tiyatro Oyunları

2024 sezonu, hikayeleri ve oyunculukları ile izleyenlerden tam not alan tiyatro oyunlarıyla dolu. Bu tiyatro oyunlarından bazıları bu sezon ilk defa seyirci ile buluşuyor, bazıları da geçen sezonlardan beri sahneleniyor. “Peki, hangisine gideceğim?” diye düşünüyorsan da senin için 2024 yılında “Mutlaka izlemelisin.” dediğimiz oyunları inceleyebilirsin. 

Balina



2022 senesinde beyazperdeye taşınan ve büyük ses getiren ABD’li oyun yazarı Samuel D. Hunter imzalı Balina oyunu, bu sefer de Enis Arıkan ve Şebnem Bozoklu gibi ünlü isimlerin oyunculukları ile tiyatroseverlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bir baba ve kızın geç kalınmış buluşma hikayesine yolculuk yapacağın bu oyunda duygusal anlar yaşayacağın kesin. 

Kel Diva



İki usta ismi bir sahnede izlemek ister misin? O zaman seni Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer’in başrollerini paylaştığı Kel Diva oyununa bekliyoruz. 


Eugène Ionesco’nun eşsiz kaleminden çıkan, soyutlama ve absürdizmin kusursuz bir şekilde harmanlandığı Kel Diva, oyunculukların yanı sıra kafa karıştırıcı diyalogları ve hızlı geçişleri ile seyirciye unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. 

Aile Yalanları



Aile içerisinde benzerlikler olduğu kadar farklılıklar olması da kaçınılmaz. İşte, üç kişilik bir ailenin hikayesine yolculuk yapacağın Aile Yalanları, bu durumu gözler önüne seriyor. 


Melisa Sözen, Ülkü Duru ve Müfit Kayaca’nın oynadığı Aile Yalanları oyununda aynı olayı her bir aile üyesinin perspektifinden görüyoruz. Ama asıl önemli olan her birinin aynı olayı nasıl farklı şekilde yaşayıp algıladıkları. Bu oyunu izlerken “İnsan en yakınlarını anlayabiliyor mu gerçekten?” düşüncesine kapılabilirsin. 

Aydınlıkevler



1993 yılında hayatımıza giren “Bir Demet Tiyatro” etkisini tekrar hissetmek istersen Aydınlıkevler oyunu seni bekliyor. 


Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve Demet Akbağ’ı başrolde izlediğimiz Aydınlıkevler, seni 1970’li yıllarındaki bir Ankara mahallesi olan Aydınlıkevler’deki bir babaanne ile torunun hikayesine götürecek. 

Timsah Ateşi



Birbirinden oldukça farklı iki kız kardeşin çalkantılı hikayesini izlemeye hazır mısın? O zaman Timsah Ateşi oyunu için önceden yerini ayırmayı unutma. 


Hazar Ergüçlü ve Funda Eryiğit’in zıt kutuplardaki kız kardeşleri canlandırdığı, babaları rolünde de Hidayet Erdinç’i izleyeceğin Timsah Ateşi hem hikayesi hem de sahne dekorasyonu ile sürprizlerle dolu. 

Hücreler



“Bolca güleceğim bir oyun yok mu?” diyorsan Hücreler oyunu tam sana göre. Engin Günaydın’ın yazdığı Hücreler, ünlü isimlere yer verdiği kadrosu ile adeta bir komedi şöleni. Çökmekte olan bir organizmanın içinde hayatta kalmaya çalışan hücrelerin hikayesini anlatan bu oyunda bol bol gülmeye hazır ol. 


Bu popüler oyunlar dışında şehrindeki şehir oyunları ve devlet oyunlarını da takip edebilirsin. Böylece kendine farklı duygular hissedeceğin, birbirinden güzel hikayeler keşfedeceğin ve keyifli zaman geçireceğin bir tiyatro takvimi oluşturabilirsin. 

2024 Yılının Beğenilen Müzikalleri

Hikayelere biraz da müzik ve dans katmanın zamanı geldi. O halde bu sezon izleyebileceğin müzikalleri de keşfedelim. 

Aşık Shakespeare



En iyi film dahil 7 dalda Oscar kazanan kült film Aşık Shakespeare, Türkiye’de ilk defa tiyatro sahnesine taşındı. Başrollerini Nezaket Erden ve Uraz Kaygılaroğlu’nun paylaştığı bu oyunda enerji dolu, komedisi ve romantizmiyle dikkat çeken bir hikaye seni bekliyor. 


Müzikal olarak sahnelenen Aşık Shakespeare, etkileyici dans şovları ve oyun sırasında ünlü sanatçı Gülinler tarafından seslendirilen şarkılarıyla da izleyenleri keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. 

1923



Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihte bir yolculuğa çıkmaya hazır mısın? Cevabın “Evet” ise 1923 Müzikali ile geçmişe uzanan büyüleyici bir yolculuğa çıkabilirsin. 

Jekyll & Hyde



Müziği ile büyük bir hayran kitlesi olan Hayko Cepkin’i bir müzikalde görmek istiyorsan 2022 yılından bu yana sahnelenen Jekyll Hyde Müzikali’ni bu sezon kaçırma. 

Başrollerinde Hayko Cepkin ve Öznur Serçeler’i izleyeceğin, Robert Louis Stevenson’ın klasik gerilim romanından uyarlanan dünyaca ünlü Jekyll Hyde Müzikali, 2024 sezonunda izleyebileceğin müzikaller arasında.

Tiyatro Oyunları Nerede İzlenir?



Yukarıda sıraladığımız tüm bu tiyatro oyunlarını farklı tiyatro sahnelerinde izlemen mümkün. Çoğunlukla İstanbul’daki tiyatro sahneleri ön plana çıksa da sezon boyunca farklı şehirlerdeki sahnelerde de tüm bu oyunları ve daha pek çok oyunu izleyebilirsin. 

Zorlu PSM

İstanbul’un en büyük sahnelerinden biri olan Zorlu PSM sahnesinde; listemizde yer alan Kel Diva, Aşık Shakespeare, Aile Yalanları, Balina, Timsah Ateşi, 1923 müzikali ve daha pek çok oyunu izleyebilirsin. 

Bostancı Gösteri Merkezi

Aydınlıkevler, 27 Mart 2024 tarihinde Bostancı Gösteri Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Ayrıca 18 Nisan 2024 tarihinde de Hücreler oyununu, Bostancı Kültür Merkezi’nde izleyebilirsin. İki oyunun bu sahnedeki seanslarını kaçırırsan merak etme, Maximum UNIQ Hall sahnesinde her iki oyunu bahar aylarında izlemen mümkün. 

Türker İnanoğlu Maslak Show Center

6-13 Nisan 2024 tarihleri arasında Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da Jekyll & Hyde müzikalini izleyebilirsin. “Başka şehre gelmeyecek mi?” diyorsan da bu müzikalın 21 Nisan’da Bursa Merinos AKKM’de, 24 Nisan’da TED Ankara Koleji Sahne Sanatları ve Gösteri Merkezi’nde sahneleneceğini belirtelim.

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Timsah Ateşi, 14 Mayıs 2024 tarihinde Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Ankaralı tiyatroseverlerle buluşacak. 

Antalya Açıkhava

“Yazın tiyatro olur mu?” diye merak ediyorsan 2024 sezonunda seni sürprizlerin beklediğini söyleyebiliriz. 4-5 Haziran 2024 tarihlerinde Aşık Shakespeare, Antalya Açıkhava’da yaz mevsimine renk katacak. 

İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu

Aşık Shakespeare, Antalya’dan sonra 24-25 Haziran 2024 tarihlerinde de İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Oyun Biletleri Nereden Alınır?

2024 sezonunda dikkat çeken tiyatro oyunlarını ve müzikallerini keşfettiğimize göre şimdi, bu birbirinden keyifli oyunlar için biletlerini alma zamanı. “Peki, biletleri nasıl alacağım?” diye düşünüyorsan senin için hem pratik hem de avantajlı bir yol var. 


2024 sezonun tüm bu popüler oyunların ve müzikallerin detaylarına Passo’dan ulaşabilir, dilediğin oyuna kolaylıkla bilet alabilirsin. Üstelik N Kolay sanal kartınla yapacağın Passo alışverişinde %20’si sanal kartına iade.