2024 Konser Takvimi - Yabancı Konserler & Müzik Festivalleri

İçerikler

Finans & Girişimcilik

2024 Konser Takvimi - Yabancı Konserler & Müzik Festivalleri



Sevdiğin sanatçının şarkılarını canlı canlı dinlemek ister misin? Cevabın “Evet” ise konser planlarını yapma zamanı geldi. 2024 yılı da her sene olduğu gibi yerli ve yabancı pek çok sanatçının konserleri ile dolu. Bu sene de sevdiğin sanatçıların şarkılarına eşlik ederek unutulmaz bir deneyim yaşaman mümkün. Tabii ki bu unutulmaz deneyim için biletler tükenmeden yerini ayırtmanda fayda var.


O halde 2024 yılında gerçekleşecek konserlere ve müzik festivallerine göz atıp etkinlik planlarını yapmaya başlayalım.  

2024 yılında Türkiye’ye Gelen Yabancı Sanatçılar

2024 yılında farklı müzik türlerinden ünlü isimler Türkiye’de hayranları ile buluşuyor. Özellikle metal müzikseverler için bu senenin unutulmaz bir yıl olacağı kesin. Ancak Türkiye’de konser verecek yabancı sanatçılar, sadece metal müziğin efsane isimleri ile sınırlı değil. “Peki, bu sene kimlerin konseri var?” diyorsan 2024 yılında Türkiye’ye gelen yabancı sanatçılar kimler, konserleri nerede ve ne zaman, keşfedelim. 


Evgeny Grinko



Besteleri ile tüm dünyayı kendine hayran Evgeny Grinko, bu sene Türkiye’ye gelen sanatçılar arasında. Ünlü piyanistin Youtube’da 45 milyon kez dinlenen “Valse” bestesinin yanı sıra “See You Tomorrow” ve “Wind” gibi unutulmaz eserleri ile huzur dolu bir gece seni bekliyor. 


Konser tarihi: 9 Mart 2024 

Mekan: Zorlu PSM / İstanbul 


Dark Tranquility



Bu sene metal müzikseverler için unutulmaz bir yıl olacak demiştik. İşte, bunun nedenlerinden biri de Dark Tranquility. “Lethe” şarkısı ile hafızalara kazınan İsveçli melodik death metal grubu hem Ankara’da hem de İstanbul’da konser verecek. 


Konser tarihi: 4 Nisan 2024 / Ankara - 5 Nisan 2024 / İstanbul 

Mekan: Jolly Joker / Ankara - IF Performance Hall Beşiktaş / İstanbul 

 

David Eugene Edwards, Matt Elliott



“Drinking, Howling ve Failing Songs” üçlemesi ile dikkat çeken Bristol kökenli söz yazarı, besteci ve şarkıcı Matt Elliott ile farklı müzik türlerini kendi müziğinde bir araya getiren David Eugene Edwards, İstanbul’da buluşuyor. Bize ise sadece bu iki sanatçının eşsiz performansını yakından izlemek kalıyor. 


Konser tarihi: 19 Nisan 2024 

Mekan: Babylon / İstanbul 


David Garrett



Dünyanın en ünlü keman virtüözlerinden David Garrett, yeni albüm turnesi kapsamında Türkiye’nin üç farklı şehrinde sevenleri ile buluşacak. 


Konser tarihi: 4 Mayıs 2024 / İzmir - 5 Mayıs 2024 / Ankara - 7 Mayıs 2024 / İstanbul 

Mekan: Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu / İzmir - Bilkent Odeon / Ankara - Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu / İstanbul


Nouvelle Vague



Huzurlu sesi ve kendine has tarzı ile dikkat çeken Nouvelle Vague, yeni çıkan albümü “Should I Stay Or Should I Go?” tanıtım turnesinde Türkiye’ye gelecek isimler arasında. 


Konser tarihi: 17 Mayıs 2024

Mekan: Zorlu PSM / İstanbul 


The Blaze



“Territory”, “Eyes”, “She” gibi pek çok unutulmaz eserin sahibi The Blaze ile eğlence dolu bir gece seni bekliyor. 


Konser tarihi: 18 Mayıs 2024 

Mekan: KüçükÇiftlik Park / İstanbul 


Scorpions



“Love at First Sting” isimli efsane albümlerinin 40. yılı şerefine dünya turnesine çıkan Scorpions, bu sene merakla beklenen konserler arasında. Rock müziğin ölümsüz grubu, yoğun istek üzerine iki konser verecek. 


Konser tarihi: 23 - 25 Mayıs 2024 

Mekan: KüçükÇiftlik Park / İstanbul 


Giant Rooks


80’lerin unutulmaz şarkısı “Tom’s Diner” için yaptıkları cover ile akıllara kazınan Alman indie rock grubu Giant Rocks, Türkiye’deki hayranları ile buluşmaya geliyor. 


Konser tarihi: 28 Mayıs 2024 

Mekan: Zorlu PSM / İstanbul 


Megadeth



Metal tarihinin en önemli isimlerinden biri Megadeth, unutulmaz şarkılarını bu sene Türkiye’deki hayranları ile hep bir ağızdan söyleyecek.


Konser tarihi: 12 Haziran 2024 

Mekan: KüçükÇiftlik Park / İstanbul  


Deep Purple



50 yılı aşkın geçmişi ile efsanevi grup Deep Purple, bu sene Türkiye’deki hayranları ile buluşacak ünlü isimler arasında. “Smoke On The Water” ve “Soldier of Fortune” gibi unutulmaz şarkıları hep bir ağızdan söylemek için bu büyük buluşmayı kaçırma. 


Konser tarihi: 25 Haziran 2024 

Mekan: KüçükÇiftlik Park / İstanbul 


Chris Isaak


 

“Wicked Game” şarkısını kim sevmez ki? İşte, bu unutulmaz şarkının yaratıcısı Chris Isaak, zamansız bestelerini 2024 yılında ilk defa Türkiye’de seslendirecek. 


Konser tarihi: 12 Temmuz 2024 

Mekan: Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu / İstanbul 


Judas Priest



“Heavy metal müziğin babaları” olarak adlandırılan dünyanın en ünlü metal gruplarından Judas Priest, uzun bir aradan sonra hayranları ile buluşacak. 


Konser tarihi: 24 Temmuz 2024 

Mekan: Bonus Parkorman / İstanbul 


Opeth


30 yılı aşkın süredir müzik hayatına devam eden İsveçli progresif metal grubu Opeth, her biri hayranlık uyandıracak şarkıları ile uzun bir aradan sonra tekrardan Türkiye’deki hayranları ile buluşacak. 


Konser tarihi: 13 - 14 Ağustos 2024 

Mekan: Zorlu PSM / İstanbul 


Monica Molina



Geleneksel İspanyol müziğine modern dokunuşlar yapan Monica Molina, Türkiye’de İspanyol rüzgarı estirmeye geliyor. 


Konser tarihi: 27 Eylül 2024 

Mekan: Zorlu PSM / Türkiye 


Soen



2010 yılında müzik hayatına başlayan; ama Opeth, Testament gibi efsane müzik gruplarının üyelerinden oluşan Soen’e eski efsanelerin birleştiği yeni bir grup demek mümkün. Progresif metale yeni bir soluk getiren Soen, bu sene Türkiye’nin üç farklı şehrinde konser verecek. 


Konser tarihi: 20 Ekim 2024 / İzmir - 21 Ekim 2024 / Ankara - 22 Ekim 2024 / İstanbul 

Mekan: SoldOut Performance Hall / İzmir - Milyon Performance Hall / Ankara - Zorlu PSM / İstanbul 

2024 Müzik Festivalleri

Gördüğün gibi Türkiye’ye gelen yabancı sanatçılarla 2024 senesi adeta bir yıldızlar geçidi. Ama müziğe doyacağın etkinlikler sadece bu konserlerle sınırlı değil. Şimdi, pek çok farklı sanatçıya ev sahipliği yapacak 2024 müzik festivallerini inceleyelim. 


Sonar



Bu yıl sekizincisi düzenlenecek Sonar; müziğin, yaratıcılığın ve teknolojinin birleştiği bir müzik festivali. Her sene merakla beklenen bu festivalde elektronik müziğin başarılı isimleri ile eşsiz bir deneyim yaşayabilirsin. 


Festival tarihi: 26 - 27 - 28 Nisan 2024 

Mekan: Zorlu PSM / İstanbul 


Gezgin Salon Festivali



Gezgin Salon Festivali’nde bu sene Stavroz, La Femme ve Parcels, yaza müzik dolu bir başlangıç için seni bekliyor. 


Festival tarihi: 29 - 30 Haziran 2024 

Mekan: Bonus Parkorman / İstanbul 


PSM Loves2Dance Festival



Tüm gün yerinde duramayacağın bir festivale hazır mısın? O zaman hem yerli hem de yabancı pek çok sanatçının sahne alacağı ve Zorlu PSM’nin kocaman bir dans pistine dönüşeceği PSM Loves2Dance Festival tam sana göre. 


Festival tarihi: 29 Haziran 2024 

Mekan: Zorlu PSM / İstanbul 


Live From Fest İstanbul



David Guetta ve Louis Tomlinson’un bir araya geleceği ve daha pek çok sanatçının sahne alacağı Live From Fest İstanbul ile eğlence dolu 2 gün seni bekliyor. 

 

Festival tarihi: 6-7 Eylül 2024 

Mekan: Festival Park Yenikapı 

Bahar ve Yaz Aylarında Konser Verecek Yerli Sanatçılar



Güzel havaların tadını çıkaracağımız bahar ve yaz aylarında sadece yabancı sanatçıların değil, pek çok yerli sanatçının da konserine gidebilirsin. Bu sene pek çok yerli sanatçı da farklı şehirlerde vereceği konserler ile bahar ve yaz aylarını daha keyifli hale getirecek. 


Farklı şehirlerde unutulmaz şarkılarını seslendirecek yerli sanatçılardan bazılarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yalın

  • Göksel 

  • Hayko Cepkin 

  • Teoman 

  • Sıla 

  • Levent Yüksel 

Tüm ünlü isimlerin ve daha pek çok sanatçının konser detaylarını Passo’dan öğrenebilirsin. 

Konser Biletleri Nereden Alınır?

Yabancı sanatçılar, müzik festivalleri ve yerli sanatçılardan ünlü isimler ile 2024, görüyoruz ki müzik dolu bir yıl. Bu yılı en güzel şekilde değerlendirmek ve sevdiğin sanatçıları canlı izlemek için “Peki, konser biletlerini nereden alacağım?” diye merak ediyorsan da cevabı çok basit. Yukarıda sıraladığımız tüm bu konserlerin ve müzik festivallerinin detaylarına Passo’dan ulaşabilir, bu unutulmaz etkinlikleri kaçırmamak için hemen biletini alabilirsin. Üstelik N Kolay sanal kartınla yapacağın Passo alışverişinin %20’si sanal kartına iade.