2023 Tiyatro Rehberi

İçerikler

Finans & Girişimcilik

2023 Tiyatro Rehberi: Sevilen Oyunlar, Popüler Sahneler


Her sezon olduğu gibi 2023 tiyatro sezonunda da birbirinden keyifli oyunlar izleyicilerle buluşuyor. Drama, komedi, müzikal gibi farklı tiyatro türlerinden eserleri izleyebileceğimiz bu sezonda yerini önceden ayırtmayı unutma. O zaman hikayeleri ile izleyenleri etkileyen tiyatro oyunlarını, müzik ve dans şovları ile büyüleyen müzikalleri incelemeye ve 2023 tiyatro rehberimizle etkinlik planlarını yapmaya başlayalım.

2023’ün En Sevilen Tiyatro Oyunları

Hikayeleri ve oyunculukları ile tiyatroseverlerden tam not alan geçen sezonların en sevilen oyunlarını senin için derledik. Bu sene de sevilen oyunlar hikayelerini paylaşmaya devam edecek. 2023 tiyatro takvimini oluştururken popüler oyunlar arasında hala izlemediklerin varsa planların arasına ekleyebilirsin.


Toz

Zerrin Tekindor’un oyunculuğu ile seyredenleri büyülediği tek kişilik oyunu Toz, bu sene sahnelenmeye devam edecek popüler oyunlardan biri. Ev kadını bir anne ve avukat bir babanın tek kızı olan Handan’ın çocukluğundan yetişkinliğine kadar hayat hikayesini anlatan Toz, 2021 senesinden beri tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.


Amadeus

18. yüzyılda Viyana'da yaşayan efsane besteciler Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri'nin çatışmasını ele alan Amadeus, bu sezon da izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Oyuncu kadrosunda Selçuk Yöntem, Tansu Biçer ve Dilan Çiçek Deniz gibi ünlü isimlerin yer aldığı oyun, kostümleri ve müzikleri ile izleyenleri adeta geçmişte bir yolculuğa çıkarıyor.


Kibritin Ucunda

30’larının başında bir plaza çalışanı olan Kerem’in yaşadığı küçük bir felaket sonrası kendisi ile olan hesaplaşmasını konu alan Kibritin Ucunda, Rıza Kocaoğlu’nun etkileyici performansı ile bu sezon da tiyatroseverlerle bulaşan oyunlar arasında. İzleyenlerden hem hikayesi hem de Rıza Kocaoğlu’nun oyunculuğu ile tam not alan bu oyunu izlemek için yerini önceden ayırtmayı unutma.


Evlilikten Sahneler

“İki insan bir ömür bir arada yaşayabilir mi?” sorusuna yanıt arayan Evlilikten Sahneler, 2021 yılından bu yana izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Her şeyin olması gerektiği gibi ilerlediği, mutlu ve 10 senedir evli olan Johan ve Marianne çifti için artık sorunlar, eski yöntemlerle çözümlenmediğinde ve hiçbir şey eski mükemmelliğinde ilerlemediğinde ne olacak? Cevabını merak ediyorsan herkesin kendinden bir parça bulduğu bu evlilik hikayesini izleyebilirsin.

2023’ün En Beğenilen Müzikalleri

Müzikleri, sahne şovları, kostümleri ve dansları ile izleyenleri büyüleyen müzikalleri bu sene de sahnelerde görmeye devam edeceğiz. Türkiye’de son yıllarda daha da popüler hale gelen müzikal kültüründen doğan oyunları merak ediyorsan sahnede neler var birlikte bakalım.


Alice Müzikali

2019 yılından beri her sene kapalı gişe oynayan, oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Merve Dizdar ve daha pek çok ünlü ismin yer aldığı Alice Müzikali, bu sezon da en popüler müzikaller arasında. Lewis Carroll tarafından yazılan Alice Harikalar Diyarında eserinin çağdaş müzikal uyarlaması olan Alice Müzikali, günümüz sanal dünyasında savrulan bir genç kızın büyüme hikayesini anlatıyor.


Jekyll Hyde

Müziği ile büyük bir hayran kitlesi olan Hayko Cepkin’i bir müzikalde görmeye hazır mısın? O zaman seni Jekyll Hyde Müzikali’ne bekliyoruz. Başrollerinde Hayko Cepkin ve Elçin Sangu olan bu müzikal, 2022’nin Ekim ayında sahnelenmeye başladı ve çok kısa sürede büyük bir yankı uyandırdı. Robert Louis Stevenson’ın klasik gerilim romanından uyarlanan dünyaca ünlü Jekyll Hyde Müzikali, çarpıcı bir prodüksiyon ve muhteşem kadrosu ile bu sezon izleyebileceğin müzikaller arasında.


Notre Dame De Paris

Müzikal denince bir klasik haline gelmiş Notre Dame De Paris Müzikali’ni es geçmek olmaz. Tam 24 yıldır sahnelenmeye devam eden bu müzikal, bu sene İstanbul’a geliyor. Victor Hugo’nun ölümsüz eserinden uyarlanan Notre Dame De Paris, ilk sahnelendiği 1998 yılından beri izlenme rekorları kıran bir müzikal. Bir klasik haline gelmiş bu büyük prodüksiyonu yakından izleme şansını kaçırma.


Türkiye’deki Popüler Tiyatro Sahneleri

Hepsi birbirinden güzel hikayelere sahip tiyatro oyunları ve büyük prodüksiyonlu müzikaller ile 2023 sezonunda dolu dolu bir seyir keyfi bizi bekliyor. O halde bu keyfi kaçırmamak için tüm bu eserleri ve daha pek çok oyunu izleyebileceğin popüler tiyatro sahnelerinde bir tura başlayalım.

İstanbul Tiyatro Sahneleri

Turumuza İstanbul’un popüler ve tarihi sahnelerinden başlayabiliriz.

Zorlu PSM

Alice Müzikali, Jekyll & Hyde, Kibritin Ucunda, Toz, Amadeus, Evlilikten Sahneler ve Notre Dame De Paris’i İstanbul’un en büyük sahnelerinden Zorlu PSM sahnesinde izleyebilirsin. Oyunların gösterim tarihleri ve bilet detayları hakkında bilgiler için de Passo’yu ziyaret edebilirsin.

Moda Sahnesi

Eski zamanlarda sinema, günümüzde ise tiyatro sahnesi olan Moda Sahnesi; tiyatro oyunları, konserler, stand-up gösterileri ve daha pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Programını aylık olarak duyurduğu için Moda Sahnesi’nin takvimini takip ederek sahnelenen oyunları öğrenebilirsin.

Üsküdar Tekel Sahnesi

Üsküdar sahilinde bulunan Tekel Sahnesi; sadece oyunları ile değil, Boğaz manzarası ve mimari dokusuyla da ziyaretçilerine keyifli bir atmosfer sunuyor. Devlet Tiyatroları sahnelerinden biri olan Üsküdar Tekel Sahnesi’ndeki oyunlara İstanbul Devlet Tiyatrosu programından ulaşabilirsin.

Ses Tiyatrosu

İstiklal Caddesi’ndeki Halep Pasajı içerisinde bulunan Ses Tiyatrosu; kırmızı kadife koltukları, altın yaldızlı tavanı ve özel locaları ile asırlık tarihini dokusunda hissedeceğin bir sahne. 1885 yılında inşa edilen bu tarihi sahnede Ferhan Şensoy’un kurduğu Ortaoyuncular Tiyatrosu’nun oyunlarını izleyebilirsin.

Ankara Tiyatro Sahneleri

, tiyatroseverleri ile meşhur Ankara’nın popüler sahneleri.

Akün Sahnesi

Ankara’nın diğer meşhur sahnesi olan Şinasi Sahnesi ile aynı binada bulunan Akün Sahnesi’nde Ankara Devlet Tiyatrosu oyunlarını izlemek mümkün. Aynı şekilde Şinasi Sahnesi’nde de Devlet Tiyatrosu oyunlarını izleyebilirsin. Şu an bu sahnelerde neler var merak ediyorsan da Ankara Devlet Tiyatrosu programını inceleyebilirsin.

Tatbikat Sahne

Erdal Beşikçioğlu’nun kurduğu ve aynı zamanda oyunların sanat yönetmenliğini yaptığı Tatbikat Sahne’de hem tiyatronun kendi eserlerini hem de farklı tiyatrolardan gelen oyunları izlemek mümkün. Erdal Beşikçioğlu’nun oyunculuğu ile büyülediği ve yıllardır sahnelenen Bir Delinin Hatıra Defteri oyununu da bu sahnede izleyebilirsin.

Congresium Ankara

Kongre, tiyatro, müzikal, konser gibi farklı etkinliklere ev sahipliği yapan Congressium Ankara, Ankara’nın en büyük sahnelerinden biri. Genellikle büyük prodüksiyonlu oyunlar burada sahneleniyor. Hatta sevilen oyunlar arasında yer alan Amadeus, 2023 sezonunda Ankaralı tiyatroseverlerle bu sahnede buluşacak.

İzmir Tiyatro Sahneleri

Son durağımız, başlı başına bir kültür şehri olan İzmir’in popüler sahneleri.

Konak Sahnesi

1927 yılında yapılan Konak Sahnesi, İzmir Devlet Tiyatrosu sahnelerinden biri. Bu tarihi binada Devlet Tiyatrosu oyunlarını izleyebilirsin. Oyun takvimi için İzmir Devlet Tiyatrosu programını inceleyebilirsin.

Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi

Sanat danışmanlığını Haldun Dormen’in yaptığı Sahne Tozu Tiyatrosu, 2013 yılında kurulan Haldun Dormen Sahnesi ile pek çok oyunu İzmirli tiyatroseverlerle buluşturuyor. Aynı zamanda tiyatro kursu olan Sahne Tozu Tiyatrosu’nda sadece oyun izlemekle kalmayıp oyunculuk eğitimi de alabilirsin.

Bu üç şehir dışında yaşadığın şehirdeki Devlet Tiyatrosu oyunlarını takip etmek istersen şehrine göre Devlet Tiyatroları programını inceleyebilirsin.


2023 Tiyatro Festivalleri

Türkiye’den ve dünyadan farklı oyunlara ev sahipliği yapan, hem Devlet Tiyatroları hem de özel kurumlar tarafından düzenlenen tiyatro festivalleri, 2023 yılında da tiyatroseverlerle buluşacak. Özellikle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde birçok şehirde tiyatro festivali yapılıyor. Pek çok şehirde lokal festivaller yapılsa da tiyatro festivalleri arasında adını duyuran ve yıllardır izleyicilerin merakla beklediği festivaller ise şu şekilde:

⦁ İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali

⦁ Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali (Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen bu tiyatro festivali, 2012 yılından itibaren Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali olarak İzmir’de de organize edilmeye başlandı.)

⦁ Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

Oyun Biletleri Nereden Alınır?

Tiyatro rehberimizin sonuna geldik. Şimdi, 2023 tiyatro planlarını yapma ve biletlerini alma zamanı. “Biletleri nasıl alırım?” diye düşünüyorsan çok kolay bir yol var. Sezonun popüler oyunlarını ve müzikallerini kaçırmak istemiyorsan Passo’dan dilediğin oyuna bilet alabilirsin. Üstelik N Kolay sanal kartınla yaptığın Passo alışverişinde %20 indirim de kazanabilirsin.