2023 Konser Takvimi

İçerikler

Finans & Girişimcilik

2023 Konser Takvimi: Ünlü Sanatçılar, Müzik Festivalleri


Hem yabancı hem de yerli sanatçıların konserleri ile dolu keyifli bir sene bizi bekliyor. Dünyaca ünlü yabancı sanatçılardan farklı müzik türlerinin öncü isimlerine kadar pek çok isim bu sene ülkemizde sevenleri ile buluşacak. Sevdiğin sanatçılarla eğlenmeye hazır mısın? O zaman 2023 konser takvimine göz atmaya başlayalım.

Türkiye’ye Gelen Yabancı Sanatçılar

2023 yılında metal müzikten elektronik müziğe farklı türlerden ünlü isimler, Türkiye’deki dinleyicileri ile buluşuyor. Türkiye’ye gelen yabancı sanatçılar kimler, konserleri ne zaman ve nerede haydi, hep beraber bakalım.


Parov Stelar Band Tour

Avusturya’nın ve dünyanın en beğenilen elektro swing müzisyenlerinden Parov Stelar ve grubu, yeniledikleri sahne şovları ile hayranlarına dans dolu bir gece yaşatacak.

Konser Tarihi: 3 Haziran 2023

Mekan: Festival Park Kadıköy / İstanbul


Manowar

Metal müzik tarihinin en büyük gruplarından Manowar, üç yıl aradan sonra tekrar Türkiye’deki hayranlarına muhteşem bir deneyim yaşatmaya geliyor.

Konser Tarihi: 3 Haziran 2023

Mekan: KüçükÇiftlik Park / İstanbul


Hollywood Vampires

Beyazperdenin efsanevi ismi Johnny Depp ile rock müziğin idol isimleri Alice Cooper ve Joe Perry’nin kurduğu Hollywood Vampires, dünya turneleri kapsamında ilk defa Türkiye’de konser verecek.

Konser tarihi: 10 Haziran 2023

Mekan: Life Park / İstanbul


ZAZ

Fransız müzisyen ZAZ, güzel sesi ve şarkılarıyla Türkiye’deki hayranları bulaşacak. Organique Tour kapsamında Türkiye’ye gelen ZAZ hem İstanbul hem de Ankara’da konser verecek.

Konser Tarihi: 14 Haziran 2023 / Ankara - 16 Haziran 2023 / İstanbul

Mekan: Congresium / Ankara - Volkswagen Arena / İstanbul


Baxter Dury

İngiliz indie rock vokali Baxter Dury, kendine has yorumu ve müzik tarzıyla bu sene sevenlerine harika bir konser yaşatacak ünlü isimlerden.

Konser Tarihi: 14 Haziran 2023

Mekan: Zorlu PSM Turkcell Sahnesi / İstanbul


Tash Sultana

Yapımcı, söz yazarı, şarkıcı… Adeta tek kişilik bir müzik grubu olan Tash Sultana, bu sene yakından dinleyebileceğimiz sanatçılardan. Jungle şarkısı ile büyük çıkış yakaladıktan sonra pek çok hite imza atan Tash Sultana’nın başarılı sahne performansını kaçırmamanı öneririz.

Konser Tarihi: 23 Haziran 2023

Mekan: Zorlu PSM Turkcell Sahnesi / İstanbul


Tom Odell

Romantik şarkıları ile popüler olan Tom Odell, yoğun istek üzerine tekrar Türkiye’deki sevenlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmaya geliyor.

Konser tarihi: 24 Haziran 2023

Mekan: Maximum Uniq Açıkhava / İstanbul


Moderat

Bad Kingdom ve A New Error gibi popüler şarkıları ile elektronik müziğe yeni bir soluk getiren müzik topluluğu Moderat, elektronik müzik kenti olan Berlin’den sevenleri ile buluşmaya geliyor.

Konser Tarihi: 24 Haziran 2023

Mekan: Zorlu PSM Turkcell Sahnesi / İstanbul


Sigur Ros

Tüm dünyada 2 milyondan fazla albümü satılan İzlandalı post-rock grubu Sigur Ros, İzlanda dilinde veya kendilerinin yarattığı “Hopelandish” isimli dilde yazdıkları şarkılarını bu sene Türkiye'de seslendirecek.

Konser Tarihi: 28 Temmuz 2023

Mekan: KüçükÇiftlik Park / İstanbul


FOALS

2005 yılında kurulan İngiliz Rock grubu FOALS, etkileyici müzikleri ile Türkiye’deki müzikseverlerle buluşmaya geliyor. Grubun meşhur Late Night şarkısını birlikte söylemeye hazır mısın?

Konser Tarihi: 15 Ağustos 2023

Mekan: Zorlu PSM Turkcell Sahnesi / İstanbul


SOEN

İsveçli progresif metal grubu Soen “Atlantis Live” Avrupa turnesi kapsamında Türkiye’deki hayranları ile buluşacak.

Konser Tarihi: 3 Eylül 2023

Mekan: Zorlu PSM Turkcell Sahnesi / İstanbul


Blind Guardian

Alman power metal grubu Blind Guardian, The God Machine albümünün Avrupa turnesi kapsamında Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü isimlerden.

Konser tarihi: 05 Kasım 2023

Mekan: Zorlu PSM Turkcell Sahnesi / İstanbul

Türkiye’ye gelen yabancı sanatçılara bakıldığında belli ki bu yaz çok eğlenceli geçecek. Sevdiğin sanatçıların konserlerini kaçırmamak için bilet detaylarına Passo’dan ulaşabilirsin.


Türkiye’deki Popüler Konser Mekanları

Türkiye’ye gelen yabancı sanatçıların pek çoğu İstanbul’daki konser mekanlarında sahne alıyor. Peki, İstanbul dışında popüler konser mekanlarını biliyor musun? Şehrindeki konserleri kaçırmaman için konser mekanlarını bilmende yarar var. O yüzden senin için Türkiye’nin farklı şehirlerindeki popüler konser mekanlarını derledik.

Ankara konser mekanları:

⦁ IF Performance Hall

⦁ ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi

⦁ Milyon Performance Hall

⦁ Jolly Joker

⦁ 6:45 Kaybedenler Kulübü

İzmir konser mekanları:

⦁ Ooze Venue

⦁ İzmir Arena

⦁ İzmir Performance Hall

⦁ Hangout Performance Hall

Diğer şehirlerdeki konser mekanlarından bazıları:

⦁ Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi / Eskişehir

⦁ Bodrum Antik Tiyatro / Muğla

⦁ Antalya Açıkhava Tiyatrosu / Antalya

Not olarak ekleyelim. Jolly Joker, IF Performance Hall ve Milyon Performance Hall sadece Ankara’da değil, farklı şehirlerde de bulunan konser mekanları.


2023 Müzik Festivalleri

Birden çok sanatçıyı izlemek ve tam anlamıyla müziğe doymak istersen müzik festivalleri seni bekliyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinde değişik konseptlerde düzenlenecek müzik festivallerinden bazıları ise şunlar:

Sonar: Elektronik müzik dünyasının en iyilerini izleyebileceğin Sonar, 28-30 Nisan 2023 tarihleri arasında Zorlu PSM İstanbul’da gerçekleşecek.

What A Fest: Hayko Cepkin, Kazy Lambist, Duman, Lola Marsh gibi yerli, yabancı pek çok sanatçının yer alacağı festival, 19-23 Temmuz 2023 tarihleri arasında İzmir’in Selçuk / Efes Pamucak Sahili’nde gerçekleşecek ve bu yazı daha da eğlenceli hale getirecek.

Live From Fest: Teoman, Nova Norda ve Gripin, Live From Fest kapsamında İstanbul, Eskişehir, Kayseri ve Türkiye’nin pek çok şehrinde sevenleri ile buluşacak.

Sonance Festival: Dünya çapında birçok sanatçının sahne alacağı Sonance Festival, 9-11 Haziran 2023 tarihleri arasında Ankara’daki Club Mirador’da gerçekleşecek.

Bahar Aylarında Konser Verecek Yerli Sanatçılar

Bu sene sadece yabancı sanatçılarla değil, yerli sanatçılar açısından da konserlerle dolu bir yıl. Pek çok yerli sanatçı da Türkiye’nin farklı şehirlerinde sevenleri ile buluşacak. Önümüzdeki aylarda konser verecek sanatçılardan birkaçı ise şu şekilde:

⦁ Teoman

⦁ Nilüfer

⦁ Funda Arar

⦁ Göksel

⦁ Sıla

⦁ Güneş

Bu ünlü isimlerin ve daha pek çok sanatçının konser detaylarını Passo’dan öğrenebilirsin.

Konser Biletleri Nereden Alınır?

2023 yılında görüyoruz ki konser takvimi epey dolu. Dünyaca ünlü isimler, birbirinden eğlenceli müzik festivalleri ve sevilen sanatçıların farklı şehirlerdeki konserleri ile müziğe doyacağımız bir yıl.

Konser biletlerini nereden alacağını düşünüyorsan cevabı çok basit. Tüm konserlerin detaylarına Passo’dan ulaşabilir ve sevdiğin sanatçıların konserlerine bilet alabilirsin. Üstelik N Kolay sanal kartınla yapacağın Passo alışverişinde %20 indirim kazanabilirsin.

Konser ve etkinlik tarihlerinde yapılabilecek güncellemeler veya iptaller için Passo'yu takip etmeyi unutma.